Varkaankurunpolulla

06.07.2020
Äkäslompolo, Ylläs
Äkäslompolo, Ylläs
Lauantaita vasten yöllä oli satanut vettä. Tarkoituksena oli vuokrata sähköavusteiset fatbiket, mutta päädyimme lyhempään kävelyretkeen, koska meillä ei ollut viikonlopun mökkireissulla sopivia varusteita mukana, jos saataisiinkin vettä ihan kunnolla niskaan.


Päädyttiin valmiiksi tutulle Varkaankurunpolulle, joka lähtee Kellokkaan takaa Äkäslompolon puolelta. Vaikka vähän tuuleskeli, metsän keskellä oli mukava käveleskellä. Purot solisivat ja oli niin vihreää ja vehreää kuin olla osaa. Sääskiä ei ollut niin montaa, että mainita kannattaisi. Iloisesti tervehtiviä ihmisiä kyllä tuli vastaan. Pariskuntia ja lapsiperheitä. Pilvinen ja epävakainen sää ei ollut saanut ihmisiä jäämään pirttiin istumaan. Hyvä niin... ja sitä paitsi.. ei sitä sadettakaan tullut, vaikka pilvet näyttivät paikoittain melko synkiltä.

Varkaankurunpolku
Varkaankurunpolku
Varkaankurun kodalla paisteltiin makkarat. Samaan aikaan oli kodalle ja nuotiolle saapunut muitakin nälkäisiä retkeilijöitä. Turvavälit oli kuitenkin helppo pitää. Koko korona-asia muutoin sujuvasti unohtuukin luonnossa kulkiessa ja hyvä niin. Joskus on paikallaan pitää uutisistakin vähän taukoa ja pysähtyä nauttimaan niistä asioista, jotka juuri sillä hetkellä on hyvin.
Varkaankurun kota
Varkaankurun kota