Lasten kanssa pyöräretki Kesänkijärven laavulle

12.07.2020

Vaikkakin olemme hankkineet kesäreittikartan, joskus sitä tuntuu olevan ihan ulapalla reiteistä ja niiden merkinnöistä niin kartalla kuin itse reiteilläkin.  Taidan tarvita vielä hieman harjaantumista siihen hommaan, eikä olisi pahitteeksi jos reittimerkintöjä paranneltaisiinkin sieltä täältä. Tällä reissulla pelasin siis varman päälle ja valitsin jo itselleni tutun reitin. Toki aina voi kysyä pyörävuokraamostakin omalle kokoonpanolle sopivia reittejä ja hyviä neuvoja saa myös Kellokkaasta.

Pyöräretkellä Kesänkijärven laavulle
Pyöräretkellä Kesänkijärven laavulle

Lähdin kahden lapsen, oman 5-vuotiaan pojan sekä hänen 11-vuotiaan serkkutytön kanssa pyöräretkelle Kesänkijärven kierrokselle Äkäshotellin takaa. Tiesin matkalla olevan jonkin verran ylä- ja alamäkiä, mutta arvioin lasten niistä kyllä suoriutuvan ilman isompia ongelmia. Ainahan voi paikoitellen taluttaa pyörää, jos mäki tuntuu aluksi liian jyrkältä. Lämminhän tuolla pyöräreissulla tuli. Onneksi ei tullut vettä niskaan, kun vettä- ja tuulta pitävät takit jäivät matkasta. Sitä paitsi 


Vanhemmalle lapselle ja itselleni vuokrattiin tavallisen fatbiket ja nuorempi pyöräili reitin omalla, ihan tavallisella polkupyörällä. Lapsille reitti oli mieluinen ja tarjoili monipuolisen reitin Kesänkijärven laavulle, josta molemmat suoriutuivat hyvin ja matkakin oli sopivan pituinen. Virtaa olisi tuntunut riittävän pidempäänkin reissuun, mutta olimme varanneet pyörät vain kolmeksi tunniksi Äkäslompolo Sport Shopista. Aika riitti hyvin eikä tullut kiire, vaikka aikaa vierähti laavulla makkaranpaistossa ja kuukkeleita katsellen. Kesänkijärven laavu tuntuu olevan kuukkelivarma paikka. Joka kerta paikalle pölähtää pari kolme kuukkelia katselemaan, josko heillekin liikenisi evästä. 

Kesänkijärven laavulla
Kesänkijärven laavulla

Tämä kesä tuntuu olevan poikkeuksellinen myös pyörävuokrauksen suhteen. Edellisenä päivänä ei saatu pyöriä ollenkaan vuokrattua, kun kaikki pyörät olivat jo menossa muilla lomailijoilla. Vuokraamosta kehoitettiinkin varaamaan pyörät jo ajoissa kaupan kotisivuilta. Siitä viisastuneena seuraavat varaukset ollaankin tehty verkossa.

Pyöräkuume tuntui tarttuneen lapsiinkin. Mukana ollut sukulaistyttö tekstasi isälleen heti retken päätyttyä haluavansa oman fatbiken. Päätettiin, että seuraavana päivänä tehtäisiin uusi pyöräreissu. Illalla lämmitettiin mökin sauna, suunniteltiin seuraavan päivän retkeä ja syötiin Jounin kaupan taivaallisen hyvää sushia, jota muuten kannattaa maistaa, vaikka et olisikaan sushin ystävä. Sain miehenikin lähes väkiapakolla maistamaan sushia sekä poke bowlia ja nyt niitä pitää hakea joka mökkireissulla. Eipä sillä, en laita vastaan =).

Sushit Saiko Delistä, Jounin kaupalta
Sushit Saiko Delistä, Jounin kaupalta