Ensimmäiset kerrat eFatbikella

05.06.2020

Olisikohan siitä reilu vuosi aikaa, kun ensimmäisen kerran kokeiltiin eFatbikeja eli sähköavusteisia läskipyöriä. Se miksi valittiin sähköavusteiset pyörät tavallisten sijaan oli se, että oma kuntoni vaihtelevassa maastossa olisi tasan loppunut muutaman hullun kilometrin kohdalla. Sähköavusteisella pyörällä jaksoi vintata tunturissa paljon pidempään ja samalla ehti nähdä paljon enemmän kuin mitä tavallisen pyörän selästä olisin ehtinyt nähdä "kieli vyön alla" polkiessani. Tarkoitus oli siis nähdä mahdollisimman paljon ja nauttia maisemista.

eFatbiken vuokraus 

eFatbiken vuokraus onnistui helposti Sport Shop Äkäslompolosta. Pyörävuokra mahtoi olla 70 euroa/hlö tienoilla. Vuokraan kuului myös pyöräilykypärä. Koska kokeilimme ensimmäistä kertaa eFatbikellä ajoa ja luntakin oli vielä, päätimme pysyä lähialueella. Pyöräilimme pääasiassa vanhoja latupohjia pitkin. Toisella reissulla olikin sitten satanut ensilumi maahan.

Kesänkijärvi, Ylläs
Kesänkijärvi, Ylläs


Taisimme molemmilla reissuilla startata Äkäshotellin takaa. Ensin Velhon kodalle ja sitten Kesängin keitaan kautta Latvamajalle ja toista reittiä takaisin. Molemmat latukahvilat olivat kiinni, jota jo mennessä uumoiltiinkin ja siihen olimme varautuneet. 

Ihan lyhyitä reissuja siis nämä ensimmäiset kaksi reissua. Lisää on luvassa. Olisihan se hienoa jossain vaiheessa ostaa omatkin sähköavusteiset läskipyörät, mutta melko hintavilta ne vielä ainakin vaikuttaa. Toistaiseksi ainakin ajellaan vielä vuokrapyörillä. 


Latvamaja, Ylläs
Latvamaja, Ylläs

Seuraavat pyöräretket tehdäänkin sitten Ylläksen kesäisissä maisemissa ja syksyllä ruskan aikaan tietenkin.